ABD Başkanı Trump’ın işgüzarca yaptığı açıklamasıyla İsrail’in başkenti Kudüs olarak ilan edildi.
Basında her günün konusu Kudüs ve İsrail oldu. Ortalık tozduman..
Karşımdaki  ekranda onlarca İsrail’li askerin ortasında gözleri bağlı ve zorla götürülen o çocukla ilgili bir haber var. Çocuğun hali gözümün önünden gitmiyor.  Şu günlerde herkes de birşeyler söylüyor, anlatıyor. Ben de birşeyler yazayım dedim ve bir farklı yaklaşım olsun istedim.
 
*****
“Biz Yeni Dünya Düzeni'nin sahipleriyiz..!”
Diyordu bir konuşmasında, 150 yıldır insanlığın başında ne varsa, taşın altından çıkan isimlerden birisi..  ROCKEFELLER ailesinin üyelerinden Nicholas Rockefeller..

Ve devam ediyordu;
“Yeryüzü Muhammed’e iman edenlerin kanıyla sulanmalı, 
Çiçekler Müslüman kanıyla sulanıp tomurcuklanmalı..”
 
İşte TV ekranlarında gördüğüm o çocuk ve dehşetli manzara karşısında aklıma gelen bu açıklamalar oldu..
Ne kadar iğrenç değil mi ?  
Bırakın Müslümanlığı, Museviliği falan; insanlığa bakın, vicdana, karaktere bakın. Sadistlik tavan yapmış adamın ruhunda sanki.. Sözlerini yazarken bile tüylerim diken diken..
   
*****
Bir de farklı düşüncelerdeki bir kısım ırkdaşlarına bakıyorum bu yahudilerin..
İzledikçe şaşırdığım ve şaşırdıkça da bu yahudileri daha farklı  boyutlarda tanımaya başladığım bir Haham’dan bahsedeyim sizlere; Yahudilerin efsanevi din adamlarından, ruhani liderlerinden Haham YİSROEL DOWİD WEİSS..

Haham Weiss, “Neturei Karta” diye anılan bir tarikatin lideri.. Bu tarikat alışılagelmişin dışında İsrail devletini “terörist devlet” olarak niteleyen, kınayan, bunun da ötesinde bu devletin yıkılmasını ve o toprakların sahibi olan Flistinlilerin devletleşmesini savunan bir grup..

“Siyonizme Karşı Yahudiler Birliği” olarak da anılıyor ve;
 
"Tüm dünya bilmelidir ki, İsrail adını kullanan siyonist hareketin yahudi halkı adına konuşmaya hakkı yoktur !.." Şeklinde sıradışı söylemlerde bulunuyorlar.
 
*****
Haham Weiss, ilk olarak “Mavi Marmara Gemisi” ne yapılan saldırıdan sonra, İsrail’in bu densizliğine tepki gösterdiği günlerde dikkatimi çekmişti.  
 
2010 Yazında iki Haham’la birlikte İstanbul’a geldiğinde İsrail’i tanımadığını söylüyor, tereddütsüz bir eda içinde ve cesaretle konuşuyordu..
 
Yine 2014 yılında İsrail’in “Koruyucu Hat Operasyonu” adını verdiği ancak her haliyle “Gazze Mezalimi” denilebilir olaylar nedeniyle sahnede idi.. New York’ta  Birleşmiş Milletler Binasının önünde yoğun bir kalabalığa hitap ediyor; “İsrail’in Gazze’ye saldırıları yahudiliğin esasına ve tanrı’ya karşı isyandır. Tevrat ve yahudi öğretisi insanların topraklarını baskıyla çalmaya izin vermez.  İsrail devletine de izin vermez.. Bu nedenle dünya genelinde dindar yahudiler hiç bir zaman siyonizm ve İsrail devletini kabul etmemişlerdir. Kalbimiz Filistinliler için ağlıyor. İsrail’in tutumu utanç vericidir. İsrail devleti dinimizi ve kimliğimizi çalmış ve rehin almıştır..”
 
Hatta bakın, duasında neler haykırıyor;
“İsrail’in hızlı ve barışçıl bir şekilde yıkılması için tanrı’ya dua ediyoruz.”     
 
Klasik yahudi giysileri, melon şapkaları ve uzun örgülü saçlarıyla birlikte bu ilginç konuşmaları..

Haham Weiss,   B.O.P.’un  ana tema ve nihai hedefini oluşturan  “vaat edilmiş topraklar” konusunda ise; bu bölgeden  (yani Fırat – Dicle Havzası’ndan)  2 bin yıl önce çıkarıldıklarını, bugün kutsal topraklarda bütün dinlere mensup insanların bir arada barış içinde yasamasını istediklerini de belirtiyordu..

Bugün 12.12.2017,
Başa dönersek Trump denilen bir taşeron adamın “caart” diye ortaya çıkıp, İsrail’in Kudüs’ü başkent yapmasını kabul ettiklerini pervasızca bağırdığı günleri yaşıyoruz.. Bir ormanda, ortalığı boş bulup hoyratça böğüren vahşi bir sırtlan gibi..
Başta Türkiye olmak üzere neredeyse tüm dünya devlet temsilcileri Trump’ın bu ilanına karşı durmaya başladılar. Nereye kadar sürer bu protestolar ve ne zaman başlar kırılmaları bilemem. Şimdilik ilk yankılar böyle..
 
Bir haber dikkatimi çekiyor ve bizim Türk basını neredeyse hiç yer vermiyor.
“ABD’de Beyaz Saray önünde bir grup aktivist Kudüs olayını protesto gösterileri yapıyor”

Haber metninde “Siyonizm'e Karşı Birleşmiş Yahudiler Örgütü lideri Haham Yisroel Dovid Weiss’in bu protestocuların başında olduğu” da yazıyor.
Haham Weiss aynı tarz konuşmalarından birini yapıyor; ‘Bu Kudüs kararı her şeyi daha kötü hâle getirecektir. Kudüs'teki kardeşlerimizin sesini duyurmalıyız. Dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizin sözleri doğrudur. Çünkü bizim dinimiz işgal dini değildir.
Barış, kutsal şehir Kudüs'ü alıp Yahudi inancının kabul edilemez ve yasa dışı saydığı İsrail devletinin başkenti ilan etmekle gelmez. Trump'ın Kudüs kararı yaraya tuz basmaktır”  
 
*****
İnsan şaşırıyor doğrusu..  
Bu adam ve temsil ettiği grupla, benzeri diğer Yahudi grupları da birer komplikasyon mu acaba..?
Diye düşünsem de, çevremde tanıdığım ve “anavatanım 500 yıldır Türkiye’dir, bayrağım ay-yıldızlı Türk Bayrağı’dır” şeklinde konuşan; vergisini ödeyen, askerliğini yapan, oy kullanan Yahudi kökenli Türk vatandaşlarımız da geliyor aklıma..  
 
Aslında Yahudilerin de kendi içlerinde  Rockefeller ve Netenyahu gibi “Siyonist”olanlar ve Haham Weiss gibi “Siyonist” olmayanlar; yani  “ırkçı katiller” ve “masum insanlar”  diye ikiye ayrıldıklarını göz ardı etmemek  gerekir.. Doğru olan ve bizlere de yakışan böyle akla karayı ayırt eden, akıllı ve bilinçli bir yaklaşımdır sanıyorum..
 
*****
Ve İsrail uçakları, tankları Gazze’yi peşpeşe bombalıyorlar.
Birer robot kılığındaki askerleri de “terörist” diye bahsettikleri 10 - 12 yaşlarındaki çocukları yerlerde sürüklüyorlar.. 50 Yaşın altındaki insanların Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermiyorlar.
 
Evet, bu çocukların dedelerinde, zamanında İngilizlerle işbirliği yaparken ve Yahudilere topraklarını satarken büyük vebal var. Aslında küçük bir parça satarak aldılar bu belayı başlarına.. Ancak Onların günahlarını bu çocuklara yüklemek de çok yerinde değil.. Onlar sadece o 5 masum harfle isimlendirdiğimiz   “ÇOCUK..”

Evet, Onlar sadece birer “ÇOCUK..”
 
Ve üç dinin kutsal ve kadim şehri Kudüs, İsrail'in başkenti olacakmış (!)
Önce insan olmayı düşünseler ve deneseler daha isabetli olacak sanıyorum..
    
Sağlıcakla kalınız..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir Bekler 6 yıl önce

enteresan bir yazı. cok teşekkürler hüsamettin ağbey

Avatar
Elmas Şen 6 yıl önce

Ben bu antisiyonist yahudilere de güvenmiyorum.. Bunların Hepsi canavar. Keşke yazdığınız örnekte gibi olsa. İnşAllah.

Avatar
Necdet Alper 4 yıl önce

David Rockfeller Ailesi tüm zenginliğini ve diğer Yahudilerin zenginliğini ABD kullanarak yeni dünya yaratmaya çalışıyorlar. Bu konuya dikkat çekdiğiniz için teşekkürler.