Hayatta üstlendiğiniz mevcut rolü en iyi şekilde oynamaya bakın. Sizi hastalıklara mahkum ederek hayatınızı mahveden, dargınlık, kırgınlık, kızgınlık, küskünlük, korku, endişe, öfke, kıskançlık, hasetlik, umutsuzluk ve başarısızlık gibi yok edici olumsuz duygu düşünce ve inançlardan bir şekilde mutlaka kurtulun.

Yaşam tarzınız ve düşüncelerinize göre de kan değerlerinizin değiştiğini unutmayın. Yapılan bir çok araştırmada bir tiyatroda rol alan oyuncuların bile, oynadıkları role göre bağışıklık sisteminde ve “kortizol hormonu” seviyelerinde değişiklikler olduğu görülmüştür. Trajediler hastalığa yol açarken, komedilerin oyuncuların bağışıklık sistemini güçlendirdiği tespit edilmiştir.

Zihninizi sürekli iyi ve faydalı şeylerle meşgul ederek stres yönetimini öğrenmeye çalışın. Beyniniz ne kadar çok olumlu ve faydalı konularla meşgul olursa o kadar çok sitrese dirençli hale gelecektir.

Sürekli pozitif düşünmek, yeri geldiğinde kahkaha atabilmek, güler yüzlü olmak, kalbimizi normalden daha fazla zorlayacak fiziksel hareketlerde bulunmak timüs bezimizin çalışmasını daha düzenli hale getirerek bağışıklık sistemimizin güçlenmesine katkıda bulunacaktır.

Bağışıklık sistemi güçlü olan insanın da kolay kolay hiçbir hastalığa yakalanmayacağı bilimsel bir gerçektir.

Bağışıklık sisteminize destek olun..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Akif Kurt 5 yıl önce

Türkistan'da gittiğiniz sanatoryum hakkında bilgi verebilir misiniz ? Bizde hasta yakınımızı göndermek istiyoruz.