17.Yüzyılda Avrupa’dan yola çıkan göçmenler Amerika topraklarına yerleşip köyler, kasabalar ve şehirler kurmaya başladılar. Toprak sahipleri olan Kızılderilileri öldürdüler. Zengin toprakları ele geçirdikten sonra İngiltere’ye isyan ettiler.

Sonuçta kültürleri, dinleri ve inançları ayrı olan kitlelerden Amerikan Milleti ortaya çıktı. Bu millet Amerika’ya sarıldı. 19.Yüzyıl sonlarında ise Kapitalizm emelleri ortaya çıktı. Orta ve Güney Amerika ile Karaiplerdeki devletleri işgal edip büyümeye doğru gitti. Dünya’ya açılmasında da 1 ve 2. Dünya Savaşları etken oldu. 1945'te artık dünyanın patronu oldu.

ABD Başkanı John Kennedy 1962 yılında vatandaşlarına şöyle sesleniyordu: “Vatandaşlarım, vatanım bana ne verebilir diye değil, ben vatanım için neler yapabilirim diye kendinize sorunuz”.

Bugün ABD'de “Vatansever Amerikalılar" dernekleri bulunuyor. Connecticut Amerikan Vatanseverleri Cemiyeti 1896 yılında kuruldu. Derneğin ABD genelinde binlerce şubesi var. Derneğin amaçları şunlar:

1-Ortak Mirasa sahip olanları bir araya getirmek.

2-Vatanseverliği ve Amerika’nın kahraman kurucularına olan saygıyı yüceltmek.

3-Amerika’ya ilk gelen göçmenlerle ilgili tarihi belgeleri anıtları ve anıları bulup ortaya çıkarmak ve bunları koruma altına almak.

4-Tarihi ve Eğitici vatanseverlik programlarını yaygınlaştırmak.

Derneğe, 18 yaşını bitirmiş, iyi karakterli, saygıdeğer her Amerikalı üye olabiliyor. Ancak bir nokta, soy ağacının 13 Mayıs 1657 tarihine kadar veya 1775-1783 tarihlerine kadar uzadığını ispat etmek. Bu derneğin üyeleri arasında ABD Başkanlarının aileleri, çocukları, generaller, büyük zenginler gibi üst düzey sınıfı Amerikalılar üye oluyorlar. Bu dernekler her yıl çeşitli etkinlikler düzenleyerek, Amerikalılar arasındaki vatanseverlik duygularını güçlendirmek için çalışıyorlar.

De Molay Uluslararası Genç Vatansever Amerikalılar Derneği; bu derneğin tüm çalışmaları gençlere yöneliktir. 12-21 Yaş arasındaki gençleri üye yapıyor. Amerika'da 1000 civarında şubesi olan bu dernek Amerikan gençlerine vatanseverlik, topluma hizmet, yurttaşlık, milletine sevgi ve saygı öğretiyor. Bugün milyonlarca üyesi olan bu dernekte aralarında sinema dünyasının ünlülerinden, astronotlara, ünlü sporculara kadar çok isim üye olmuştur. Meşhur kovboy John Wayne de bu dernekten geçmiştir.

Bugün Türkiye'de "Vatansever olmak" büyük bir suç ve kabahat olurken, Osmanlı'da da saraya sokulmayan Türkler de aynı durumdaydı. Osmanlı'da Türkler hayvan yetiştirir, tarlada çalışır, meyve sebze üretir. Osmanlı'ya vergi verir, en sonunda da çocuk yetiştirir asker olarak verir, üstüne de hakaret görürdü. Anadolu'da o zamanlar Türk olmak en kötü bir sınıfın üyesi olmak gibiydi. Azınlıklar ise vergi verip hayatlarını yaşarlardı. Amerika bizim düşüncemizi uygularken, bunu biz uygulamaya kalkınca "Faşist" oluyoruz değil mi? Bu düşüncede Türk düşmanlığı ve Devletin yıkılması hedefleri vardır. Bunu görmek gerekir.

Atatürk; "Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar yaşayacaktır” demişti. Herşey rağmen öyle de olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.