Hani; masallardan kaçmış hayaller vardır, soluksuz kurduğunuz düşler gibi, fantaziler gibi. Gerçekte hepsinin bir arada olma ihtimalinin zayıf olduğu, ama hep hayal ettiğin düşlerin gibi. İmkansıza yakın ve üstelik kurgusuz gerçekleşen bir an...

Yağmuru hep sevmişimdir. Toprağa ve hayata can vermenin dışında, bende apayrı yeri vardır. Yağmurda hepimiz ıslanmışızdır. Bazen isteyerek, bazen istemeyerek. Benim isteyerek ıslandığım, altında özgürleştiğim çok olmuştur. Belki bana çocukluğumu getirdiği için, belki de beni çocuklaştırıp mutlu ettiği için, bilemedim.

Ama bildiğim bir şey var ki; bu güne kadar hepsinin bir araya gelmediği ve benim de çok istediğim, arzuladığım fantazim, hayalim, çok büyük kısmıyla gerçekleşti.

Ayağımda, spor bir ayakkabı... Suyu içine alacak şekilde, üstümde ince, elek kadar geçirgen bir penye tişört ve kot pantolon ile ağaçlar altında, yeşillikler içinde, toprak zeminde burnuma gelen ıslak bitki ve toprak kokusu, yanımda canımdan daha değerli, ''Ömrüm'' diyebilecek kadar çok sevdiğim, dünyalar güzeli başka bir hayalin, başka bir düşün kahramanı, sevdaların en mavisi ile yürüyüş yapmak... Fazlası var; kenarında, berrak Hasan Dağı'ndan gelen, dar yerlerine derme çatma ağaç köprüler kurulmuş bir dere ve yüksek kayalıklar içinde bir vadinin, bir kanyonun tam da ortasında tutulmak yağmura... Belki ellerim kenetli değildi ellerinde veya sarılamadım ince beline, dakikalarca, sımsıkı... Yağmurun bile giremeyeceği kadar bütünleşemedik bedenlerde, veya yağmur suyuyla karıştırarak öpemedim dudaklarından. Şikayetçi değilim, sakın ha! Öyle anlaşılmasın bu dediklerimden. Kanatsız kuş olup saldım kendimi, sonsuz mavinin içinde, maviyle. Ben, sana yürekten bağlıyım. Gözlerim değince gözlerine, zaten akıyor, nehirler dolusu içime...

ALDIN

Kurban Bayramı gelmedi mi hala?

Önce hayallerimi aldın elimden,

Sonra gecelerimi,

Değmeden birbirine kirpiklerim

Hıçkırıklarla beklediğim sabahları.

Derken; günlerimi aldın,

Düşünmeden geçmeyen anlarımı.                                                             

Aylarımı, yıllarımı.

Yetmedi; yarınlarımı aldın,

Umudumu aldın,

Sevincimi aldın,

Gülümsememi aldın,

Yüreğimi aldın.

Geride bir nefes canım kaldı,

Al onu da artık!

Bekleme bayramı,

Bu can kurban sana...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.