“Zamk kulak hastalığını iyileştirmek ve orta kulak şikayetlerini ortadan kaldırabilmek” için; her şeyden önce hastalık nedenlerinin ortadan kaldırılarak, “boğazda ki iltihaplanmanın yok edilip, anormal bakteri florasının düzeltilmesi” şarttır.

Hiç bir hastalık sebepsiz olmayacağı gibi tek başına da değerlendirilmemelidir. Vücut bir bütün olarak değerlendirilerek çözüm üretilmelidir. Uygulamalar göstermiştir ki;bağışıklık sistemi güçlendirilip, boğaz florası düzeltildiğinde “zamk kulak hastalığı ve diğer enfeksiyonel kulak problemleri” ortadan kalkmaktadır.

Doğal yollarla bebeğin ya da çocuğun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, genel sağlığının düzeltilmesi ve bu bölgedeki bakteri florasının normale döndürülmesi mümkündür. Bu konuda yapabileceklerimizi kısaca aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz. (Detaylı bilgi “Kanserle Savaşırken Öğrendiklerim” de)

*Öncelikle annenin sakin olması ve çocuğunun iyileşeceğine inanması gerekir. Beynimizin düşünce kimyasalları ürettiği ve olumsuz düşüncelerin, telaşlanmanın, ağlayıp, sızlamanın hem anneye hem çocuğa sadece zarar vereceği unutulmamalıdır.

*Acil olarak çocuğunuzun beslenme düzeni değiştirilerek, sağlığı için en büyük tehlikelerden biri olan şeker (bir anti besin maddesidir) ve şekerli ürünleri, pastörize sütü, fabrikasyon süt ürünlerini, her türlü abur cubur atıştırmalıkları, yapay ve gazlı içecekleri (fabrikasyon meyve suları dahil) beslenme diyetinden çıkarın.

*Bir bardak hafif ılık suya; çocuğunuzun yaşına ve kilosuna göre 5 damla ile 20 damla arası hakiki propolis tentürü damlatarak yavaş yavaş içirin.

*Miktarını çocuğunuzun yaşına göre ayarlamak (artırıp-azaltmak) üzere; iki-üç adet portakal ve yarım-bir adet limon suyuna, bir çay kaşığı rendelenmiş taze zenzefil ve (çocuğun yaşına göre) bir çay kaşığından iki tatlı kaşığına kadar hakiki bal katarak karıştırın ve yavaş yavaş içirin. C vitamini ve zencefil enfeksiyonun en büyük düşmanlarından birisidir.

*Benzer karışımı nar suyu, bal ve taze zencefil ile de yapabilirsiniz.

*Bir bardak ılık suya; bir çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu, bir çay kaşığı rendelenmiş zencefil ve bir tatlı kaşığı hakiki bal karıştırarak yavaş yavaş içirin.

*Bir bardak ılık suya; bir tatlı kaşığı ev yapımı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı hakiki bal ilave ederek karıştırın ve yavaş yavaş içirin.

*Bebek ya da çocuğunuzun ateşlenmemesi veya ateşlenmiş ise, ateşinin kontrol altına alınabilmesi için, okaliptus yağı, adaçayı yağı, kantaron yağı, zencefil yağı, papatya yağı ve zerdeçal yağını eşit oranlarda karıştırın. Toplam karışım miktarı kadar soğuk sıkım veya sızma zeytin yağı ilave ederek, boynundan itibaren tüm vücuduna 10 dakika masaj yapın. Gerekirse iki saatte bir masajı tekrarlayın.

*Kulakta ağrı veya ateş varsa; bir-iki diş sarımsağı (veya yarım soğanı) rendeleyin, küçük bir kap içerine alarak üzerine bir tatlı kaşığı sarı kantaron yağı döküp karıştırın ve oda sıcaklığında yarım saat bekletin. Bir tül (veya başka bir bez) vasıtasıyla yağı süzerek, (bir damlalık yardımıyla) ağrıyan kulağa ve burun deliklerine bir-iki damla damlatın. (üç-dört saat arayla takrar damlatabilirsiniz.)

*Adaçayı, kuş burnu, papatya, kantaron, kekik, ayva yaprağı veya ıhlamuru (ayrı ayrı) kaynatmadan çay gibi demleyerek, ılık olarak kaşık kaşık içirin.

*Banyonuz müsait ise, altın otu, ada çayı, fesleğen, gül, lavanta, reyhan, kekik, papatya, ıhlamur, karabaş otu, sarı kantaron, yavşan otu, sığır kuyruğu, civan perçemi gibi şifalı bitkilerden mevcut olan birkaç çeşidini (toplam iki avuç dolusu olacak kadar)büyükçe bir tencerede karıştırıp, üzerini kaynamış suyla doldurup hafif ateşte 3-5 dk kaynattıktan sonra ocaktan alıp 15 dk. demlenme ye bırakın.

Küveti sıcak suyla doldurup ılıştırdıktan sonra, demlediğiniz bitkilerin suyunu bir elek yardımıyla küvete boşaltın ve çocuğunuzu en az on beş-yirmi dakika bu suda yatırın. Durulamadan çıkarın ve üşümesine fırsat vermeden yatağına yatırıp iyice terlemesini sağlayın. (aynı banyoyu büyüklerde yapabilir) Bu şekilde vücudunda ki toksinler atılacak, enfeksiyon ve ateşe neden olan mikroplar temizlenecektir.

*Bağışıklık sistemini güçlendirmek için gerekenleri yapın. (Detaylı bilgi Kanserle Savaşırken Öğrendiklerim de)

*Beslenme yanlışlarının düzeltilerek, sindirim sisteminin muntazam çalışır hale gelmesi için gerekenleri yapın. (Detaylı bilgi Kanserle Savaşırken Öğrendiklerim de)

*Anne ve çocuğunu her türlü toksin kaynağından uzak tutularak, hastalıklara zemin hazırlanması önlenmelidir. (Detaylı bilgi Kanserle Savaşırken Öğrendiklerim de)

Eğer birazcık emek verir araştırıp, tarifleri uygularsanız sağlıklı olmanın ne kadar kolay, hasta olmanın ne kadar zor olduğunu görürsünüz.

Cuma gününün; “sağlıktan daha değerli hiçbir şeyinizin olmadığını hasta olmadan önce farketmenize” vesile olması dileğiyle …

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.