Hain FETÖ Örgütünün 15 Temmuz kalkışmasının 4. yıl dönümündeyiz.

Müteakip defalarda aynı kişiyi konu olarak almış, hakettiği övgülerde bulunmuştum. Zira bana göre bu hain kalkışmanın önüne set olan;  vatanperver komutanları olayın şaşkınlığından sıyıran ve karşı mücadeleyi başlatan ilk cesaretli sesin sahibiydi O..

TV. de heyecanlı ve kızgın bir Türk Generalinin sesi;
"Yüce Türk Milletine saygılarımı ve hürmetlerimi arz ediyorum. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sayın Galip Mendi'nin emrini iletiyorum. Ben Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı Tüm General Arif Çetin.. 
../.. Bu yapılan hareket bizim emir ve komutamız dışında yapılan bir harekettir. Kesinlikle tasvip etmiyorum. Milletimizin buna karşı gelmesini.. Biz zaten Jandarma Genel Komutanlığı olarak duruma hakimiz. Gereken tedbirler alınmaktadır. Birkaç saat içerisinde sonuçlanacaktır. Milletimiz rahat olsun. Biz birliklerimizin başında, bu devlete, millete, milli iradeye karşı yapılmış hareketi şiddetle bastıracağız. Milletimiz rahat etsin, merak etmesin. Duruma hakimiz../..”

Ve devam ediyordu.. İşte buydu birdenbire kalkışma olayının seyrini değiştiren..

Yine yazacağız zira; Devletimizin, Milletimizin bu cesur yürekli insanlara daima ihtiyacı var. Gelecekte de Ordumuzun içerisinden gelen kahraman Mehmetçiklere örnek bir ses ve idol bir insan.. Türk Gençliğine örnek olsun diye yazacağız, anlatacağız tabii ki..  

Allah muhafaza ya bu darbe teşebbüsü gerçekleşseydi ne olurdu? Sanırım bu cesur yürekli vatanperveri de derhal Şehit ederlerdi.. Ki bunu bir sohbetimizde kendisine de söylemiştim, anında cevapladı, "Vatan diyoruz be kardeşim, ölümden öte yol varmı ki.." 

İşte böyle bir şeydi vatan sevdası.

Toprağından, helal ana sütünden, baba terbiyesinden, ilkokul öğretmeninden başlayıp, askeri okulların eğitimine ve görev sürecinin tecrübelerine dek uzanan ve tüm bunlarla yoğurularak gelmiş bir vatan aşkı ve savunma tecrübesi..

Hani "ölümü göze almak" deriz ya; öylesine canı pahasına işleyen bir genetik refleks sanki..

Ben şahsen bu hain darbe girişiminin bastırılmasında Arif Çetin Paşa'yı önde gelen kahraman isimler arasında hep terennüm edeceğim ve genç nesile de intikali için sanırım hep böyle yazacağım..

Arif Çetin Paşa'nın misafirperverliği, nezaket ve samimiyeti de yıllar boyudur hep aynı.. Ne yıllar, ne de Paşa Makamı, Onun o güzide aile terbiyesini zerre kadar etkilememiş. Her zaman güler yüzlü, alçakgönüllü ve samimi.. Darbe teşebbüsü esnasında yaşadıklarından, Jandarma Genel Komutanlık binasının darbecilerden kurtarılmasıyla ilgili anılarından ve "önce bir cami, peşinden bir inşaattan ve devamında sivil bir ev üzerinden operasyon yaparken, ev sahibi bir annenin kendilerine börek ve çay ikram etmek istemesinden" bahsederek, ne kadar vatan aşkıyla dolu ve askerini seven bir Millet olduğumuzu da anlattı.

Duyguluydu; vatandaşın heyecanını O da aynen hissediyor, yaşıyordu.. Onu dinlemek, sohbet etmek de bizler için ayrı bir mutluluk tabii ki.. "Hatıra olur hemşehrim" diyerek fotoğraflar da armağan etti. Siz okuycularımla da bir iki tanesini paylaşmak istedim.  

Ve basında da izlemeye devam ediyoruz Arif Çetin Paşa'yı;

Her haberinde ve fotoğraf karesinde özünü yansıtan duruşuyla "Orta Anadolu'nun bir yiğit delikanlısı, farklı bir gönül adamı.."

Bakın haberlere de hak verin benim bu methiyeme;

"JANDARMA Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Gümüşhane Valiliği'ni ziyaret etti. Çetin, valilik girişinde karşılaştığı şehit annesi Emine Erkan'a sarılarak, 'Sen başımızın tacısın' dedi..."

Bir başka haber de "Şehit Eren Bülbül" olayıyla bizzat ilgilendiği günlerde yayınlanmış;

"Trabzon meydanında vatandaşların bayramını kutlayan Çetin 'Velinimetimiz vatandaşlarımıza hizmet etmekle mükellefiz. Hiçbir vatandaşımız bizim emir erimiz değil; biz vatandaşımızın memuru, hizmetkarıyız.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve değerli devlet büyüklerimizin, hükümetimizin direktifleriyle halkımızın her zaman 24 saat can mal güvenliği ve huzurunu sağlamak için, sizlerle birlikte, halkımızın yardım ve desteğiyle inşallah bunu en iyişekilde sağlayacağız..' diye konuştu.."

İşte bir tane daha:

"Var oluşumuzun amacı vatandaşımızdır. Biz vatandaşımızın amiri ya da komutanı değiliz. Vatandaş bizim emir erimiz değil, işimizin kölesi, halkımızın hizmetkarıyız. Dolayısıyla görevimizi bu düşünceyle yapacağız. İnsanı seveceğiz, toplumu kucaklayacağız.."

Bu bir kaç örnek söylemdeki, o herkese nasip olmayan engin gönlü ve insan sevgisini görebiliyorsunuz.  

*****
Bugün hain FETÖ kalkışmasının 4. yıl dönümündeyiz.

Vatan ve Milletin bütünlüğü uğruna gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şehit ve gazi ailelerimiz başta olmak üzere tüm Türk Milleti'ne başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, sabırlar diliyorum.

Hain FETÖ'cüleri de şiddetle kınıyor, onlara karşı verilen mücadelede daima Devlet'imizin ve Millet'imizin yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebed hür ve bağımsız yaşayacaktır.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kırıkkale Belediyesi Çalışanları adına 4 yıl önce

Sanayici hemşehrimiz Zulkarneyn İğde'nin mekanı cennet olsun. Bu üç kıymetli insanımızın bir arada görüntüsü çok güzel bir hatıra ve bizler için çok değerliler. Sağolun.

Avatar
A.Şahiner 4 yıl önce

Tarih bu yiğitlerin kıymetini bilsin. Onlar varsa bu Millet vardır.

Avatar
Şermin / Frankfurt 4 yıl önce

Emeğinize sağlık. fetö belası yine ayağa kalkarsa, bir daha ezsin yüce milletimiz.

Avatar
Muhy 4 yıl önce

Allah böyle asil devlet adamlarını başımızdan eksik etmesin

Avatar
Kamuran 4 yıl önce

Çok güzel bir yazı abi

Avatar
Erhan 4 yıl önce

Böyle komutanların varlığını hissetmek emin ellerde olduğumuzun göstergesidir Ordu millet elele daha huzurlu günlere